/Event

LIAF 2017 Opening weekend program

LIAF 2017

Friday Sep. 1:

  • Public opening at 18:00 in Trevarefabrikken, Henningsvær.
  • All venues are open from 18:00
  • Opening party in Trevarefabrikken 22:00 – 02.30

The LIAF-bus Svolvær-Henningsvær will leave Svolvær at 17:00 and return from Henningsvær at 01:00. Pre-registration is required at @. Bus ticket costs 50 kr (cash only). Bus departs from bus stop Hurtigbåtkai (Fiskergata) and stops in Kabelvåg center before reaching Henningsvær.

PROGRAM OPENING WEEKEND

  • All opening evening events at Trevarefabrikken unless otherwise noted.
  • Bus tickets available for purchase for return to Svolvær at the LIAF information desk.
  • Operation hours at Trevarefabrikken’s bar and restaurant apply: Friday and Saturday 11:00 – 02:30 (Kitchen open until 22:00). Sunday 11:00 – 01:30 (Kitchen open until 22:00).
  • See full description of the artists and work in the guidebook LIAF 2017: I Taste the Future or at LIAF.no

Friday, Sep. 1

18:00 Opening remarks by curators Heidi Ballet and Milena Høgsberg and NNKS Director Svein Ingvoll Pedersen and mayor of Vågan municipality Eivind Holst. Official opening by Kristin Danielsen, Director of Norwegian Art Council. Snacks and wine.
18:30 – 22:00 Opening hours
18:30 – 21:30 Adam Linder, To Gear a Joan, activated by Stine Janvin Motland, vocal performance, ongoing, 3rd floor
19:00 Eglė Budvytytė, Liquid Power Has No Shame, performance, 30 min.
20:00 – 21:00 Daisuke Kosugi, Good Name (Bad Phrase), audio listening, Henningsvær Stadion, ongoing
22:00 Opening party begins at Trevarefabrikken. Exhibition venues close.
01:00 Departure LIAF bus from Henningsvær to Svolvær

Saturday, Sep. 2

11:00 – 18:00 Opening hours
11:00 – 16:00 People’s Kitchen at Festiviteten
Everyone is welcome to help with food preparation 11:00 – 14:00 and clean up 15:00 – 16.00. Free lunch served at 14:00 – 15:00
11:00 – 11:30 Ann Lislegaard in conversation with Milena Høgsberg (ENG)
11:30 – 12:00 Filip Van Dingenen in conversation with Heidi Ballet (ENG)
11:30 Eglė Budvytytė, Liquid Power Has No Shame, performance, 30 min.
12:00 – 14:00 Adam Linder, To Gear a Joan, activated by Stine Janvin Motland, vocal performance, ongoing
12:00 – 12:30 Ho Tzu Nyen in conversation with Heidi Ballet (ENG)
12:00 Fabrizio Terranova, Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival, 90 min.
12:30 Elin Már Øyen Vister, Dear Henningsvær and the Ocean that Embraces You!, outdoor sensory walk, 30 min. (NO) *Special guests throughout the weekend include singer Elisabeth Misvær and Heidi Birgitta Andersen Lulesámi language worker and local inhabitants of Henningsvær
12:30 – 13:00 Daisuke Kosugi in conversation with Heidi Ballet (ENG)
13:00  Exhibition tour with LIAF guide, 60 min. (NO)
13.00 – 13:30 Eglė Budvytytė in conversation with Milena Høgsberg (ENG)
13:00 Filip Van Dingenen, Seaweed Cutting, Collecting and Conservation Project workshop, 60 min. (ENG)
13:30 – 14:00 Michala Paludan in conversation with Milena Høgsberg (ENG)
14:00 – 15:00 Lunch served by People’s Kitchen at Festiviteten
15:00 – 16:30 The Black House in a White House by Nicolas Siepen, organized by Mondo Books (ENG)
15:00 Eglė Budvytytė, Liquid Power Has No Shame, performance, 30 min.
15:00 – 18:00 Daisuke Kosugi, Good Name (Bad Phrase), audio listening, Henningsvær Stadion, ongoing
15:00 – 18:00 Adam Linder To Gear a Joan, activated by Stine Janvin Motland, vocal performance, ongoing
16:00 Fabrizio Terranova, Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival, 90 min.
16:30 – 17:00 Sondra Perry in conversation with Milena Høgsberg (ENG)
16:30 Eglė Budvytytė, Liquid Power Has No Shame, performance, 30 min.
17:00 – 17:30 Silje Figenschou Thoresen in conversation with Heidi Ballet (ENG)
17:00 Filip Van Dingenen, Seaweed Cutting, Collecting and Conservation Project workshop, 60 min. (ENG)
17:30 Elin Már Øyen Vister in conversation with Milena Høgsberg (ENG)
18:00 Exhibition venues close
20:00 Elin Már Øyen Vister, Dear Henningsvær and the Ocean that Embraces You!, outdoor sensory walk, 40 min. (ENG)
21:00 Live music at Trevarefabrikken
22:00 Trevarefabrikken Club Night (DJ)
01:00 Departure LIAF bus from Henningsvær to Svolvær

Sunday, Sep. 3

11:00 – 18:00 Opening hours
12:00 – 17:00 People’s Kitchen at Festiviteten
Everyone is welcome to help with food preparation 12:00 – 14:00 and clean up 15:00 – 17.00. Free lunch served at 14:00 – 15:00
11:00 – 11:30 Adam Linder in conversation with Heidi Ballet and Milena Høgsberg (Skype, ENG)
11:30 – 12:00 Silje Figenschou Thoresen in conversation with Milena Høgsberg (NO)
12:00 – 12:30 Elin Már Øyen Vister in conversation with Milena Høgsberg (NO)
12:00 Fabrizio Terranova, Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival, 90 min.
12:30 Eglė Budvytytė, Liquid Power Has No Shame, performance, 30 min.
13:00 Exhibition tour with LIAF guide, 60 min. (NO)
13:00 Eglė Būdvytytė, Liquid Power Has No Shame, performance, duration 30 min.
13:00 – 18:00 Adam Linder To Gear a Joan activated by Stine Janvin Motland, vocal performance, ongoing
13:30 Elin Már Øyen Vister, Dear Henningsvær and the Ocean that Embraces You!, outdoor sensory walk, 30 min. (ENG)
13:30 – 14:00 Ann Lislegaard in conversation with Milena Høgsberg (NO)
14:00 – 15:00 Lunch served by People’s Kitchen at Festiviteten
15:00 – 15:30 Reading by writer Sigbjørn Skåden, organized by Mondo Books (ENG)
15:00 – 18:00 Daisuke Kosugi, Good Name (Bad Phrase), audio listening, Henningsvær Stadion, ongoing
16:00 Elin Már Øyen Vister, Dear Henningsvær and the Ocean that Embraces You!, outdoor sensory walk, 30 min. (NO)
16:00 Eglė Budvytytė, Liquid Power Has No Shame, performance, duration 30 min.
16:00 Fabrizio Terranova, Donna Haraway: Story Telling for Earthly Survival, 90 min.
16:30 – 17:00 Reading by writer Sigbjørn Skåden, organized by Mondo Books (ENG)

Monday, Sep. 4

18:00 Volt Ensemble Music in Movement 5, concert (Oda Voltersvik, Piano; Einar Bauge, Viola; Christopher Tun Anderson, Violin; Antonio Hallongren, Cello; Guest artist Pedro Lopez Campos, flute) at Trevarefabrikken

*Please note the exhibition venues are closed on Mondays